pixabay.com

Учені пояснили, чому після схуднення складно утримати вагу.

Спеціалісти вивчили апетит і рівень гормону греліну, що відповідає за відчуття голоду, у пацієнтів, які брали участь у комплексній 2-річній програмі по зниженню ваги, пише Рhysiology.

Читайте такожМетод "менше їсти і більше рухатися" не завжди працює - дослідження

Відео дня

По закінченню цієї програми учасники втратили в середньому від 5 до 11 кілограмів, але тільки двоє з них зуміли надалі утримати нову масу тіла.

І це при тому, що з кожним з тих, хто худнув працював психолог і дієтолог. Виявляється, коли людина втрачає масу тіла, вивільняється більша кількість греліну, і це змушує нас відчувати себе голодними. Також вчені з'ясували, що, на жаль, рівень греліну не зменшується з часом – в учасників дослідження він залишався стабільно високим протягом двох років.

Ускладнює ситуацію ще й те, що організм прагне отримати звичну кількість енергії з їжі, навіть коли в цьому вже немає реальної необхідності, адже тіло схудло.

Читайте такожВчені стверджують, що ожиріння має ознаки інфекційного захворювання: також заразно

«Ожиріння - це щоденна боротьба з самим собою на все життя. Ми повинні перестати розглядати її як короткострокову хвороба. Потрібно надавати пацієнтам підтримку та допомогу не лише під час активної фази схуднення, але і в подальшому», - підсумовують учені.