Вегетаріанська дієта сприяє профілактиці діабету.
Люди з надмірною вагою знаходяться в групі ризику розвитку перебддіабету і діабету, однак, скорегувавши харчування, можна значно знизити цей ризик, пише MDPI
Співробітники Комітету лікарів за відповідальну медицину (Вашингтон, округ Колумбія) показали, що раціон на основі рослинної їжі покращує функцію бета-клітин підшлункової залози, що продукують гормон інсулін, який, в свою чергу, знижує рівень глюкози в крові.
Читайте такожПротиракові властивості часнику і брокколі
У дослідженні взяли участь добровольці з надмірною вагою, що є чинником розвитку діабету другого типу. Протягом 16 тижнів частина з них «сиділа» на вегетаріанській дієті (фруктах, овочах, бобових і цільнозернових продуктах) без обмеження добового калоражу. Інші випробовувані споживали ті ж продукти, що і до початку експерименту.
Результати показали, що в групі вегетаріанців спостерігалося зниження ваги і поліпшення роботи підшлункової залози.
«Це дослідження ще раз доводить, що правильно підібрана дієта дійсно є ліками, і вживання здорової рослинної їжі може значно допомогти запобігти розвитку діабету другого типу», - підводять підсумок вчені.