Як правильно вибирати сир

10:15, 04 травня 2011
0 0

Кисломолочні і сичужні

За механізмом згортання молока сири діляться на кисломолочні і сичужні.

У кисломолочному сирі білок згортається під дією молочної кислоти за декілька днів. Не з чуток про це знають ті, хто хоч раз самостійно готував домашній сир. До таких сирів належать: вершковий і топлений сири. У них у всіх смак нагадує кисле молоко.

У сичужному сирі молоко за 30-60 хвилин згортають за допомогою сичужного ферменту ренніну. Сам він в реакцію не вступає і потрібний лише для того, щоб прискорити процес.

Сичужний фермент виробляється в шлунку телят, щоб його виділити, необхідна тварину убити. Отже, вегетаріанцям і іншим "зеленим" такий сир не до душі.

Якщо для вас моральний аспект теж важливий, умовте продавщицю показати "рідну" упаковку сира - на ній обов`язково буде вказаний його родовід. Хоча, напевно, простіше відмовитися від сирів взагалі, оскільки практично всі популярні сорти приготовані саме таким способом.

ivona.bigmir.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter