Група дослідників під керівництвом доктора Арта Такера з лікарні Сен-Бартс провела аналіз і з`ясувала, що звичайна середньостатистична подушка приховує в собі кліщі, алергени і мікроби. У результаті людина починає хворіти, не розуміючи, в чому причина нездужання.

Отже, згідно дослідження, після двох років з моменту початку використання подушки більше третини її ваги доводиться на живих або вже померлих кліщів, на продукти їх життєдіяльності і бактерії. Притому, всупереч поширеній думці, саме синтетичні подушки брудніші пір`яних і пухових.

Особливу небезпеку представляють подушки в лікарнях. Експерти пропонують в медустановах упровадити особливий антибактеріальний різновид стандартних подушок, герметичних.

Відео дня

Арт Такер підкреслює: ні вибілювання, ні могутні миючі засоби не вбивають кліщів. Правда, прання при температурі вище 60 градусів може допомогти. Потім, кліщі живуть в теплому, вологому середовищі, але сохнуть і вмирають під впливом сонячних променів. Значить, має сенс повернути в ужиток стару практику провітрювання і просушування на сонці.

medkarta.com