Дослідження швецьких вчених виявило, що майже усі люди чистять зуби. Однак лише кожен десятий робить це досить якісно для ефективного запобігання карієсу, пише Медпортал.
Хоча більшість з нас регулярно чистять зуби фторовмісними зубними пастами, лише деякі з них знайомі з оптимальними техніками чищення зубів, з тим, як правильно використовувати зубну пасту і яким чином фтор запобігає карієсу.

У ході роботи вчені розглядали звички 2013 осіб у віці 15-16, 31-35, 60-65 і 76-80 років. Їх цікавили - тривалість чищення, як часто використовується фторована зубна паста, скільки зубної пасти і води використовується. Виявилося, що лише 10% населення вміє чистити зуби ефективно, а 80% задоволені лише самим фактом того, що вони доглядають за своїми зубами.

Тепер вчені з Університету Гетеборга прагнуть навчити співвітчизників робити це ще більш ефективно. "Більшість опитаних були навчені в дитинстві батьками. Навіть зіткнувшись пізніше з інформацією про більш ефективне чищення зубів, вони продовжують робити це "по-старому", - додала Габрі.

Відео дня

Дослідники переконані, що знання про чищення зубів повинні бути більш доступними, і що запропоновані на цю тему рекомендації повинні бути простішими і зрозумілішими.