5 ефективних засобів проти набряків під очима
5 ефективних засобів проти набряків під очима

5 ефективних засобів проти набряків під очима

11:57, 03.01.2013
3 хв.

Набряки під очима - це наслідок поганої циркуляції лімфи...

Мішки під очима перестануть бути приводом для розпачу щоранку, якщо взятися за них всерйоз.

1. Масаж проти мішків під очима

Набряки під очима (якщо вони з`являються час від часу, а не викликані серйозними проблемами зі здоров`ям) - це наслідок поганої циркуляції лімфи. Лімфатичний масаж - найдієвіший, що можна в цьому випадку придумати.

Відео дня

Щоб прискорити відтік міжклітинної рідини в лімфатичні капіляри і простимулювати її подальше просування в потрібну сторону, зробіть серію акуратних, але відчутних натискань: середнім пальцем спочатку по верхній повіці, «йдучи» за межі росту брів, потім - по нижній, орієнтуючись на лінію очниць.

Зробіть близько п`яти таких натискань зверху і стільки ж знизу, а потім продовжуйте рухатися від внутрішніх куточків очей вниз по лінії носогубної складки. І повторіть все це двічі.

Альтернативу такому лімфодренажу можуть скласти спеціальні косметичні засоби проти набряків з роликовим масажером. Неважливо, які саме: їх косметична «начинка» має приблизно однакову - дуже низьку - ефективність. Зате металевий ролик пропрацює повіку в точності так, як потрібно.

2. Моментальне охолоджування набряків

Холод діє на набряклі повіки подібно масажу: прискорює рух лімфи і стимулює кровообіг. Найпростіший і дієвий проти мішків під очима - звичайний кубик льоду з холодильника.

Прикладайте його по черзі то до однієї, то до іншої повіки протягом хвилини. І не забудьте, що потім приблизно протягом півгодини не можна буде «зависати» вниз головою: інакше ефект вийде зворотній.

3. Ніяких вуглеводів на ніч!

Те, що солона їжа сприяє набрякам, знають всі. Набагато рідше ми згадуємо про те, що і вуглеводи затримують рідину в організмі, причому в дуже серйозних кількостях: 1 г вуглеводу пов`язує до 4 г води.

Виключіть, принаймі, «швидкі» вуглеводи: солодощі, пасту, рис, картоплю, хліб. А краще всього вечерю робити білковою. Тоді й пити можна буде стільки, скільки захочеться. Але тільки не алкоголь - так, він зневоднює, зате збирає залишки рідини саме там, де нам не потрібно, тобто під очима.

4. Водовідвід

Кава, вода з лимоном, журавлинний сік, ромашковий чай мають сечогінний ефект. Ще зайву воду виводять фенхель, селера, огірки, баклажани (але тільки сирі).

А ось молоко і молочні продукти, за деякими дослідженнями, навпаки, активно затримують рідину в організмі. Щоб з ранку виглядати добре, без мішків під очима, складайте вечірнє меню з урахуванням цих властивостей напоїв і продуктів.

5. До сьомого поту

Рух активізує кровообіг і виводить воду разом з потом: нехай не локально, але так навіть краще. Півгодини бігу, урок латиноамериканських танців або степ-аеробіка вранці - і від заспаного виду і мішків під очима не залишиться і сліду.

zhinka.info

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся