Банани. Табу на них пояснюється вмістом великої кількості магнію, що може викликати серцево-судинні захворювання.
Апельсини. Не варто їсти на сніданок і апельсини, які можуть спровокувати алергію і гастрит.
Помідори і хурма. Вони містять велику кількість дубильної кислоти і пектину, що може призвести до утворення шлункового каменю.
Сирі овочі (капуста, солодкий перець, огірки). Протипоказані на сніданок людям з проблемами кишково-шлункового тракту, бо можуть викликати подразнення слизової шлунка.
Картопля. Картопля може стати причиною тяжкості в шлунку.
Йогурт. Вживання йогурту на голодний шлунок корисного ефекту не дасть: він втратить більшу частину важливих елементів. Замість цього його краще їсти через дві години після їжі.
Консерви. Якщо їсти їх на сніданок, ти ризикуєш зіткнутися з проблемами травного тракту.
Часник. Якщо не хочеш гастроспазмів, то на голодний шлунок часник краще не вживати.